Dibond aluminiumplaat


Dibond is een uit aluminium opgebouwde sandwichplaat (alupaneel) met een zwarte polyethyleen tussenlaag. Dibond is schokbestendig, slijtvast heeft een hoge stijfheid, UV- en weerbestendig en daardoor ook geschikt voor buiten gebruik. Dibond is verkrijgbaar in verschillende diktes, kleuren en een speciaal geborstelde (brushed) variant. Vooral deze laatste variant is een echte eyecatcher waarbij je design een mooie metalic look krijgt. Specialistisch door Paddock Printing uitgevoerd op de volautomatische vlakbed printer. Doormiddel van LED UV techniek printen wij direct op het plaatmateriaal. Eventueel met extra dekwit, als erop gekleurde dibond platen geprint dient te worden. Er kan zowel enkelzijdig of dubbelzijdig op Dibond geprint worden.
 

Toepassing geprint Dibond plaatmateriaal


Dibond wordt vaak gebruikt voor toepassingen zoals: logo’s voor aan de muur, reclameborden, displays, bewegwijzering bekisting, fotoprints, belettering, winkelinrichting, Beurs- en productpresentaties. Dibond biedt vele mogelijkheden en is makkelijk te bewerken door middel van boren, zagen, frezen. Als betrouwbare partner van resellers leveren we zowel kleine als grote oplages in iedere gewenste uitvoering en formaat.


Paddock Printing levert ook andere soorten plaatmateriaal zoals Populieren Hout, MDF, Kanaalplaat Polyprop, Geschuimd PVC (forex), Display Karton, etc.. Ben je niet zeker welk plaatmateriaal het beste werkt voor een bepaalde toepassing? Neem gerust contact met ons op.

  • slide
  • slide
  • slide


Specificaties voor Dibond materiaal


Materiaal : 3 laags aluminium sandwich plaat met polyethyleen tussenlaag
Gewicht : afhankelijk van plaatdikte
Maximale afmeting : 2440x1220 mm / 3050x2050 mm / 3050x1560 mm
Dikte : 3 mm / 4 mm / 5 mm
Printtechniek : UV – enkel- of dubbelzijdig
Certificering : Brandcertificering M1
Afwerking : Snijden & Frezen (contour), boren
Gebruik : Binnen en buitengebruik
Bijzonderheden : Sterk, slagvast. UV en weerbestendig, ook verkrijgbaar als brushed aluminium